home

 

Metropole, Zgarie-Nori şi Minuni ale naturii

 

SUA COASTA DE EST şi FLORIDA

 

Boston - New York - Miami - Key West - Parcul National Everglades -Washington D.C. - Pittsburgh - Niagara Falls

 

Va invitam sa traiti o "secventa" a "visului american" strabatand coasta estica a Statelor Unite, acolo unde natiunea americana şi-a trait primele momente, sa va bucurati de splendoarea magnificei Cascade Niagara şi sa vizitati muzee pline de colectii valoroase. De la Boston, sediul celei mai prestigioase universitati americane, pana la New York cu celebrii sai zgarie-nori, de la Philadelphia cea plina de istorie pana la fermecatoarea capitala Washington D.C. şi pana in salbaticia Parcului National Everglades, cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, toate va aşteapta sa petreceti o vacanta incantatoare pe meleagurile americane. Si nu in ultimul rand, va veti bucura de o binemeritata relaxare la Miami, paradisul cumparaturilor şi locul preferat al milionarilor din toate colturile lumii.

 

Perioada: 17.06 - 29.06.2024

 

Ziua 1 / 17.06.2024: Bucureşti - Londra - Boston

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 06:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 885 (08:20 / 09:50), de unde vom pleca spre Boston cu zborul BA 213 (14:40 / 17:00). Odata sositi la Boston, unul dintre cele mai vechi oraşe din Statele Unite, vom fi transferati pentru cazare la Hotel Hampton Inn Boston Seaport District (sau similar).

Ziua 2 / 18.06.2024: Boston

Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii oraşului Boston care acum aprox. 400 de ani se infiinta ca o capitala a primei colonii de puritani veniti din Anglia in Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oraş şi capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit şi leaganul Americii moderne, in special datorita faptului ca aici se gasesc cele mai prestigioase universitati de pe continent dar şi cele mai moderne cladiri care impanzesc oraşul de la un capat la celalalt. Se spune ca Bostonul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din State, unul dintre oraşele in care oricine şi-ar dori sa traiasca. Vom face un tur panoramic de oraş cu ghid local care va include zona istorica a oraşului cu Freedom Trail, "poteca" de caramida roşie de aprox. 4 km, care strabate cartierele oraşului legate de istoria Revolutiei Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piata Copley si gradinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit in stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit in stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunarii legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care in sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piete din SUA, Cambridge Common, parcul in care se plimbau studentii de la Harvard si Fanueil Hall, locul de intalnire al luptatorilor pentru Independenta de sub dominatia Coroanei Britanice precum Samuel Adams şi James Otis. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite si activitati individuale. Cazare in Boston la Hotel Hampton Inn Boston Seaport District (sau similar).

Ziua 3 / 19.06.2024: Boston - New York

Mic dejun. Plecare spre New York, cunoscut şi sub denumirea de "The Big Apple", metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenti pe o arie de 830 km². Tur panoramic de oraş cu ghid local care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New York-ului, printre care Empire State Building, cea mai inalta cladire din New York, Times Square, unul dintre locurile in care ne vom convinge ca oraşul parca nu doarme niciodata, un loc plin de viata, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arena Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, Cladirea Flatiron, una dintre primele cladiri din lume in care s-a folosit otelul deschizandu-se astfel era zgarie-norilor, vestitul Rockefeller Center care gazduieşte 19 cladiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta biblioteca publica a oraşului, Carnegie Hall, prima mare sala de concerte din New York, Sediul Natiunilor Unite, One World Trade Center, cea mai inalta cladire din Statele Unite, cea mai inalta cladire din emisfera vestica si a saptea cea mai inalta din lume. Structura poarta acelasi nume cu Turnul de Nord al World Trade Center-ului initial, care a fost distrus in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, precum si Chelsea şi Districtul Garment. Seara veti putea admira reclamele luminoase din Times Square, va veti putea bucura de fantastica panorama a oraşului, cu toate luminile sale stralucitoare, de la ultimul etaj al cladirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. Cazare in New York la Hotel Aliz Times Square (sau similar).

Ziua 4 / 20.06.2024: New York

Mic dejun. Pentru ca ne-am facut o imagine de ansamblu a New York-ului, dimineata vom putea opta pentru o vizita intr-unul dintre faimoasele muzee ale oraşului, precum Muzeul Metropolitan de Arta, Muzeul de Arta Moderna - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Arta Naturala. Dupa-amiaza, impreuna cu insotitorul de grup vom putea traversa cu ferry-boat-ul pentru a vedea indeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertatii situata pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasata in anul 1886 la intrarea in portul de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veti avea apoi timp liber pentru cumparaturi la Macy's, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scarile rulante din lemn care sunt functionale şi astazi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinatii pentru cumparaturi. Chiar daca nu veti cumpara nimic, veti putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce in acest oraş este o activitate in sine. Seara veti putea admira reclamele luminoase din Times Square, va veti putea bucura de fantastica panorama a oraşului, cu toate luminile sale stralucitoare, de la ultimul etaj al cladirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veti putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (pretul biletelor variaza in functie de spectacol). Cazare in New York la Hotel Aliz Times Square (sau similar).

Ziua 5 / 21.06.2024: New York - Miami

Mic dejun. in prima parte a zilei, impreuna cu insotitorul de grup vom putea traversa cu ferry-boat-ul pentru a vedea indeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertatii situata pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasata in anul 1886 la intrarea in portul de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Delta Airlines, zbor DL 2354 (17:59 / 21:16) spre Miami, oraş situat pe coasta Atlanticului, in sud-estul statului Florida, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori, important centru economic, financiar, cultural şi artistic al Statelor Unite. in anul 2008 a fost numit de catre Forbes "cel mai curat oraş din America", datorita calitatii aerului, vastelor spatii verzi, strazilor curate şi programelor de reciclare desfaşurate aici. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Miami Beach Oceanfront 3* superior (sau similar 3* superior).

Ziua 6 / 22.06.2024: Miami

Mic dejun. intalnire cu ghidul local alaturi de care vom face un tur panoramic de oraş care va include Coconut Grove, Coral Gables, South Beach, Art DecoQuarter, ca in final sa ajungem in Little Havana, unde vom descoperi atmosfera cartierului printr-o vizita la fabrica de trabucuri El Credito. Dupa-amiaza timp liber pentru plaja sau vizite individuale. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Miami Beach Oceanfront 3* superior (sau similar 3* superior).

Ziua 7 / 23.06.2024: Miami - Key West - Miami

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Key West, o insula legata de tarm printr-un pod cu o lungime de 11 km, care se gaseşte la o distanta de aprox. 150 km fata de Cuba, cunoscuta pentru clima placuta, temperaturile nefiind niciodata mai mici de 0°C. in epoca precolumbiana insula a fost populata de tribul Calusa, iar primul european care a ajuns aici in anul 1521 a fost Juan Ponce de Leon. Ulterior, spaniolii au organizat aici o garnizoana, dupa care englezii au preluat controlul insulei in anul 1763, mutand populatia nativa şi pe cea spaniola in Havana. Veti vizita oraşul vechi, prilej cu care veti vedea Mallory Square, Strada Duval şi Fortul Zachary Taylor. Seara, intoarcere in Miami pentru cazare la Hotel Holiday Inn Miami Beach Oceanfront (sau similar).

Ziua 8 / 24.06.2024: Miami - Parcul National Everglades - Miami

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Parcul National Everglades, cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, care cuprinde 25% din terenul original al regiunii mlaştinoase din sud-vestul Floridei. Zona este vizitata anual de peste 1 milion de turişti, fiind a treia cea mai mare rezervatie din SUA, declarata Rezervatie Naturala a Biosferei inclusa in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Acest tinut ciudat, cu rauri sinuoase, marginite de o vegetatie luxurianta, patria aligatorilor şi a şerpilor veninoşi, a inspirat numeroşi scriitori, precum Marjory Stoneman Douglas şi Peter Matthiessen, care au scris despre oamenii şi creaturile ciudate ce salaşluiesc aici. Peisajul de neegalat al parcului protejeaza de asemenea specii rare sau pe cale de disparitie, cum ar fi lamantinul, crocodilul American şi pantera de Florida. intoarcere in Miami pentru cazare la Hotel Holiday Inn Miami Beach Oceanfront (sau similar).

Ziua 9 / 25.06.2024: Miami - Washington D.C.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau alte activitati individuale pana la ora transferului catre aeroport pentru plecare cu compania Delta Airlines, zbor DL 2576 (15:00 / 17:50) spre Washington D.C., capitala Statelor Unite. Transfer pentru cazare la Hotel Double Tree by Hilton Washington D.C. Crystal City (sau similar).

Ziua 10 / 26.06.2024: Washington D.C.

Mic dejun. impreuna cu ghidul local vom face in prima parte a zilei un tur panoramic care va include cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Cladirea Capitoliului, situata pe colina numita Capitol Hill, Cladirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Cladirea Arhivelor Nationale, Muzeul Smithsonian, Casa Alba, locul unde se afla resedinta si biroul presedintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row şi Cimitirul Arlington. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru a explora individual Washingtonul, oraşul creat initial de arhitectul francez Pierre L`Enfant in anul 1791. Washington reprezinta locul in care au fost luate cele mai importante decizii din istoria moderna a tarii si cel in care presedintii americani si Congresul american isi desfasoara activitatea. Oraşul este elegant, cu parcuri verzi, strazi largi aliniate de copaci şi foarte putini zgarie-nori, avand mai mult un aer european decat imaginea unei metropole americane. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic si modern pot fi regasite in zona centrala. Numeroasele muzee ale capitalei, dintre care va recomandam National Air and Space, precum şi parcurile şi magazinele orasului, va aşteapta sa le descoperiti. Cazare in Washington D.C. la Hotel Double Tree by Hilton Washington D.C. Crystal City (sau similar).

Ziua 11 / 27.06.2024: Washington D.C. - Pittsburgh - Niagara Falls

Mic dejun. Plecare spre Pittsburgh, metropola situata la confluenta a doua rauri, centru industrial şi cultural al regiunii Allegheny din statul Pennsylvania. in trecut un mare centru industrial, orasul s-a transformat spectaculos intr-un oras vizitat de turisti care apreciaza arhitectura veche si viata culturala foarte bine pusa la punct. Nume cunoscute in lumea afacerilor, precum Carnegie si Heinz, marii producatori de otel si ketchup au pornit din Pittsburgh si au cucerit intreaga lume. Ne vom indrepta apoi spre oraselul Niagara Falls, numit la un moment dat "Capitala Lunilor de Miere" din America. Vom putea admira Cascada Niagara, considerata de multi o minune naturala, care s-a format cu mai bine de 12.000 de ani in urma, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa din Lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester. Vom fi impresionati de forta sa datorita caderii de apa de la 53 m inaltime si de debitul sau impresionant, care ajunge in timpul verii, la 2800 m3/sec. Niagara este de fapt numele unui grup de trei cascade in defileul cu acelasi nume de la granita dintre SUA si Canada. Doua dintre cascade, American Falls si Bridal Veil Falls se afla in partea americana, in timp ce a treia, Horseshoe Falls este situata in partea canadiana. Cazare in Niagara la DoubleTree by Hilton Hotel Niagara Falls New York (sau similar).

Ziua 12 / 28.06.2024: Niagara Falls - Boston - Londra

Mic dejun. in aceasta zi vom calatori prin pitoreasca Noua Anglie in drum spre aeroportul din Boston, de unde vom pleca spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 202 (21:40 / 09:10).

Ziua 13 / 29.06.2024: Londra - Bucureşti

Sosire la Londra la ora 09:10, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul BA 886 (14:55 / 20:15).

 

TARIF: 1470 EURO + 3590 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 1380 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 350 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Londra - Boston şi retur cu compania British Airways

- transport intern cu avionul pe rutele: New York - Miami si Miami - Washington D.C. cu compania Delta Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi interne (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- cazare 11 nopti:

  • 2 nopti in Boston la Hotel Hampton Inn Boston Seaport District (sau similar)
  • 2 nopti in New York la Hotel Doubletree by Hilton New York City Downtown (sau similar)
  • 4 nopti in Miami la Hotel Holiday Inn Miami Beach Oceanfront (sau similar)
  • 2 nopti in Washington la Hotel Double Tree by Hilton Washington D.C. Crystal City (sau similar
  • 1 noapte in zona Cascadei Niagara la DoubleTree by Hilton Hotel Niagara Falls New York (sau similar)

- mesele mentionate in program: 11 mic dejunuri

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tururi de oras cu ghid local in Boston, New York, Miami, Washington D.C

- excursiile si vizitele din program

- conducator roman de grup

- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras care se platesc individual la receptia hotelurilor

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxa de bagaj de cala pentru zborul intern: 70 usd/pers. (se achita personal in aeroporturi)

- taxa de viza pentru SUA (185 usd/pers. - tariful poate fi modificat de catre Consulat)

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program ca fiind optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Key West: aprox. 105 usd/pers.
  • Parcul National Everglades: aprox. 95 usd/pers.

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri obligatorii in SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei şi a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, maşina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii şi ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agentie)

Agentia işi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii

 

NOTA: in CAZUL NEOBtINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "CONDITIIle de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza şi programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.

CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>